fbpx

Luna decembrie vine cu noi scumpiri pentru romani

Cresterea salariului minim pentru jumatate dintre salariati vine impreuna cu noi scumpiri pentru romani in luna decembrie.

Se pare ca o veste buna nu vine niciodata singura pentru romani, astfel incat majorarea cu o suta de lei a salariului minim pe economie va aduce cu sine costuri mai mari ale fortei de munca pentru firme, lucru care se va observa foarte bine in preturile crescute la produsele alimentare.

Potrivit estimarilor efectuate de reprezentantii din industria alimentara, pana la sfarsitul anului vom plati cu 10% mai mult pentru oua, branza si lapte. Painea se va scumpi cu 20%, in timp ce un kilogram de carne de porc va costa cu 6% procente mai mult de Craciun.

Unele scumpiri se vor observa inca din aceasta luna, din cauza cresterii tarifelor la electricitate si gaze naturale, dar si a costurilor mai mari ale materiei prime si ale fortei de munca.

La aceste scumpiri a contribuit reducerea pretului la combustibili, astfel incat un plin de benzina este acum cu 2,5 lei mai scump fata de luna septembrie, in timp ce un plin de motorina costa mai mult cu 6 lei. Aceste scumpiri, insa, sunt nejustificate in opinia specialistilor, dat fiind faptul ca de la inceputul lunii, pretul barilului de petrol este in scadere.

Din pacate, insa, romanii vor fi nevoiti sa achite pretul de peste 7 lei la pompa de fiecare data cand alimenteaza.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.