fbpx

Ce a apărut în livada unei familii din Gorj? Toți s-au strâns să vadă minunea

O familie din Gorj a avut parte de o surpriză mare atunci când a mers în livadă. Niște mingi albe, de mărimea unor bostani, au apărut de nicăieri printre pomii fructiferi. Când s-au apropiat de ele au văzut despre ce era vorba, de fapt. Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva niciodată.

După ploile din ultimele zile, o familie din Gorj s-a trezit în livadă cu niște mingi albe, de mărimea unor bostani. La o privire mai atentă, proprietarii livezii și-au dat seama că e vorba despre niște ciuperci uriașe.

Însă, cum mărimea lor o depășeau pe cea a ciupercilor normale, oamenii s-au temut să le consume. Au dat, însă, de veste despre cele petrecute în livada lor, iar sătenii s-au prezentat să vadă cu ochii lor ce se petrece. Mai toți spun că mărimea lor este neobișnuită și că n-au mai văzut așa ceva niciodată.

Ciupercile cântăreau câteva kilograme
Dacă în cazul unor ciuperci normale greuatatea e una mică, aceste ciuperci cântăreau între unu și trei kilograme. Explicația creșterii lor anormale ar fi faptul că solul e bogat în îngrășământ.

Acum câțiva ani, un alt român s-a trezit cu astfel de ciuperci în grădina lui. Și el spunea că ciupercile au crescut singure și că nu au fost cultivate. „Ciupercile sunt albe, arată ca nişte mingi uriaşe de fotbal. Unele ajung să cântărească trei kilograme şi au un diametru de 50 de centimetri. În urmă cu câţiva ani, grădina pe care o am era folosită ca loc unde păşteau oile şi cred că îngrăşământul natural pe care solul l-a primit atunci a făcut ca ciupercile mele să ajungă uriaşe. Eu nu am cultivat special ciuperci, au crescut ele singure, la întâmplare, şi apar în special după ploi. Sunt şi bune de mâncat, se pot găti, în special sub formă de felii pane, sunt gustoase. Dar ciupercile trebuie culese cât sunt încă proaspete, pentru că la maturitate devin toxice. Toate cele culese până acum au ajuns pane şi nimeni nu a păţit nimic”, spunea pe atunci, țăranul care se trezise cu ele în grădina proprie.