fbpx

Ce Scriu Americanii Despre Recordul Mondial Stabilit De David Popovici

David Popovici (17 ani) a devenit campion european, sâmbătă seara, în proba de 100 m liber, la Roma, corectând și recordul mondial al probei regină din înot.

David Popovici (17 ani) a adus României, sâmbătă seara, la Complexul Foro Italico, prima medalie la Campionatul European de natație din capitala Italiei.
Maniera în care s-a impus în proba regină a fost entuziasmantă, păstrându-și resursele pentru a doua lungime de bazin.
Sportivul de la Dinamo a încheiat proba cu timpul 46,86, cel mai bun reuşit vreodată de un înotător. Timpul e sinonim cu un nou record mondial, record european, record mondial de juniori, record european de juniori şi record al competiţiei.

Pe locul doi s-a clasat Kristof Milak (Ungaria), cu timpul 47,47, iar pe trei a terminat italianul Alessandro Miressi, cu timpul 47,63.

Ce scriu americanii despre David Popovici
„David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător de record mondial în proba de 100 m liber după ce a blocat cronometrul la 46,86 în finala de la Roma. Tânărul de 17 ani a corectat cu cinci sutimi vechiul record care aparținea brazilianului Cielo Filho, 46,91.

Popovici a devenit totodată primul român – băiat sau fată – campion european la 100 m liber – și al doilea medaliat din istoria României la această probă, după Norbert Trandafir – bronz în 2012.

Plecat de pe culoarul 4, Popovici a întors al doilea la 50 metri, la două sutimi de francezul Maxime Grousset, care înotase prima lungime de bazin în 22,72.

Tânărul român și-a demonstrat forța pe primii metri de pe a doua lungime de bazin, când a trecut în fruntea cursei”, a scris celebra publicație americană Swimming World Magazine.

David Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).