fbpx

Ce se întâmplă cu bursele școlare ale elevilor. Ministerul Educației anunță noi măsuri în acest sens

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus ce se întâmplă cu bursele elevilor, începând cu anul 2023. Acesta vine cu noi măsuri pentru a reduce numărul elevilor care abandonează școala.

Sorin Cîmpeanu a spus ce se întâmplă cu bursele elevilor. Din cauza faptului că din ce în ce mai mulți elevi abandonează școala, iar cei mai mulți provin din mediul rural, Ministerul Educației a venit cu noi măsuri.
Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că bursele elevilor vor reprezenta un aspect extrem de important în ceea ce privește noua Lege a Educației. Schimbările sunt menite să descurajeze abandonul școlar care este destul de ridicat în țara noastră.

În cadrul unei dezbateri care a avut loc astăzi, 6 august, la Iași, Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că bursele care vor fi acordate elevilor vor fi suficient de mari cât să reprezinte un real ajutor atât pentru părinți, cât și pentru elevi.

„Fiecare părinte îşi face calcule. Când un părinte înţelege că trimiţându-şi doi sau trei copii la şcoală, acei copii vor obţine burse care însumat va însemna mai mult decât propriul lui venit, atunci va fi un factor important în decizia de a-şi trimite copiii la şcoală”, a spus ministrul Educației, conform news.ro, relatează romaniatv.net.

„Vrem să dăm putere şcolilor. Propunerea din lege este ca pentru fiecare din cei 871.000 elevi din învăţământul primar să fie o alocată suma de 400 de lei pentru bursa socială, iar pentru învăţământul gimnazial pentru cei 751.000 elevi alocaţia este de 920 de lei.

Pentru învăţământul liceal unde sunt 573.000 elevi, alocaţia propusă este de 1.500 lei pentru liceele teoretice şi vocaţionale şi 3.000 de lei pentru învăţământul profesional. Fiecare şcoală va şti exact care va fi bugetul pe care îl are la dispoziţie şi va putea să-şi pună în practică propria viziune de susţinere a performanţei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Continuarea pe kanald.ro