fbpx

De câți bani ai nevoie ca să trăiești o lună în Spania. Un român stabilit acolo a pus pe hârtie toate cheltuielile

Un român care a plecat să muncească în Spania a dezvăluit cât îl costă să trăiască acolo. Mai exact, ce sume cheltuiește pentru mâncare, chirie și alte lucruri necesare în viața de zi cu zi.

Românul a pus toate cheltuielile pe hârtie și a ajuns la o sumă de 1.880 de euro pe lună. În acești bani nu intră, desigur, ieșitul în oraș, ci doar strictul necesar.

Bărbatul a explicat că suma de 500 de euro este valoarea chiriei pe o lună în Spania, 60 de euro plătește pentru lumină, 40 pentru internet, 60 euro întreținerea la bloc, 300 rata la mașină, 50 de euro apă pentru o lună, 200 țigări, 500 de euro pe mâncare, 150 de euro carburanți mașină, 20 de euro internetul pe telefon.

Mulți români au ales să plece din România și să se stabilească în Spania, din dorința de a avea un trai mai bun. Câțiva români stabiliți acolo au făcut și ei o serie de precizări pe tema cheltuielilor.

”Pai și în România plăteam chirie… scara blocului mirosea numai a urină…era prin Drumul Taberei..sector 6….acum 9 ani..Plăteam 350 euro un ap. cu 3 camere…”, a scris unul dintre internauți, potrivit știridecluj.

”Cui nu-i place să nu stea în Spania, nu e obligat. DacĂ crede că se câstiga mai mult în Rominia e alegerea fiecăruia”, a continuat un altul.

”Pai cumpărați casa ca să nu plătești chirie, lasă-te de fumat, și ai să fii cel mai bogat din cimitir”.

”Păi dacă atâta faceți, atât primiți! Dacă făceai o facultate de programator, nu duceați lipsă! Un bun programator are 8 mii – 10 mii de euro” .