fbpx

Ea este regina consoartă a Marii Britanii! Care a fost dorința reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a numit-o la începutul anului 2022 pe Camilla, cea de a doua soție a fiului său, Charles, ca ducesă de Cornwall. Camilla a fost căsătorită în trecut și are doui copii în afara căsătoriei cu Charles.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la reședința castelului Balmoral din Scoția. În luna februarie 2022, Regina a anunțat că Camilla, ducesă de Cornwell, va deveni Regină consoartă.

Fiul cel mai mare, în vârstă de 73 de ani, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii este căsătorit pentru a doua oara cu ducesa Camilla, care și ea, la rândul său, este divorțată.

Într-un mesaj public transmis cu ocazia jubileului de platină, Regina Elisabeta a II-a a scris că își dorește ca soția fiului său să devină regină consoartă.

„Iar când, în plinătatea timpului, fiul meu Charles va deveni Rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale

Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consoartă”, a transmis Regina în mesajul din luna februarie.

La căsătoria dintre cei doi, Camilla a primit inițial titlul de „prințesă consoartă”

Fiind căsătorită cu Regele Angliei, Camilla nu avut mereu titlul de Regină.

În anul 2005 cei doi s-au căsătorit și în mesajul transmis de la marele eveniment era precizat faptul că Ducesa de Cornwell va prelua titlul de „prințesă consoartă” și nu cel de Regină, atunci când Charles va urca pe tron.

În momentul în care s-a făcut acest anunț, specialiștii în istoria Casei Regale Britanice auprecizat că este pentru orima oară când i se oferă cuiva acest titlu, lucru care nu s-a mai întâmplat în trecut.

Suzannah Lipscombe, profesor de istorie la Universitatea din Roehampton, a explicat pentru Today.com că nu a mai existat până acum o prințesă consoartă și „în dreptul comun, soția unui rege devine regină”.

Dar de-a lungul anilor, Camilla a câștigat încrederea Reginei Elisabeta, lucru recunoscut public când i-a fost acordat Ordinul Jartierei la sfârșitul anului 2021, cea mai înaltă onoare pe care o poate acorda monarhia.

Pe parcursul timpului, Camilla a câștigat încrederea Reginei Elisabeta, lucru pe care l-a recunoscut

public însăși Regina când i-a acordat Camillei Ordinul Jartierei la sfârșitul anului 2021 – cea mai înaltă onoare pe care o poate acorda monarhia.

Copiii Camillei nu vor primi titluri regale

Camilla și Charles nu au copii, însă Camilla are doi din prima sa căsătorie cu Andrew Parker Bowles: Tom Parker Bowles și Laura Lopes.

Copiii proapetei Regine consoarte nu dețin în prezent titluri regale, iar specialiștii spun că este foarte puțin probabil ca după ce mama lor va deveni oficial Regină, cei doi copii să fie înnobilați.

Tom este un cunoscut critic alimentar și autor de cărți de bucate, acesta a participat la proiectul

Camilla’s Reading Room, iar fiica Laurei, Eliza, a fost domnișoară de onoare la nunta lui William cu Kate, dar în afară de asta, Familia Parker Bowles nu participă prea des la evenimentele regale.