fbpx

Elena Udrea schimbă legea din legea din spatele gratiilor. Ce a cerut blondă pentru mamele din penitenciare

Ultima postare a Elenei Udrea de pe rețelele de socializare în care a criticat modul în care Penitenciarul Târgşor dorea să îi impună să îşi vadă copilul, respectiv printr-un geam separator ar putea duce la o schimbare. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi chiar ia în calcul să solicite Ministerului Justiţiei modificarea actualei legislaţii de executare a pedepselor, dar şi alinierea la normele europene.

Avocatul Poporului a solicitat directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ca vizitele deținuților cu copii minori să se desfășoare fără dispozitiv de separare, în situațiile în care nu există motive temeinice care să nu permită acest lucru.

„În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale”, a afirmat Renate Weber pentru jurnaliștii de la   inpolitics.ro, menționând că totul ține doar de dorința protejării copiilor cu părinți în închisori.

La scut timp după ce a aflat de demersul Avocatului Poporului, fostul ministru al Turismului Elena Udrea a transmis prin intermediul rețelelor de socializare un mesaj de mulțumire.

„Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului. Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă”,  a scris Elena Udrea într-o postare pe Facebook.

Demersul a pornit de la o postare de săptămâna trecută a Elenei Udrea, în care a vorbit despre interdicția impusă de conducerea Penitenciarului Târgșor de a-și vedea copilul printr-un geam.

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit 
„dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Cum s-a desfășurat revederea dintre Elena Udrea și fiica sa

Același subiect a fost adus în discuție și de partenerul Elenei Udrea, Adrian Alex

Cu toate acestea, la momentul în care Elena Udrea și-a văzut fetița în spatele gratiilor, s-a renunțat la geamul despărțitor.

„În camera Mama și copilul a fost o întâlnire față în față între Elena și copilul ei. A fost mediul decent și ok în care această primă întâlnire după atâta timp ar fi trebuit să se desfășoare. Camera este ok, este amenajată cu jucării”, a mai precizat  Adrian Alexandrov.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgșor de la începutul lunii iunie după ce a fost extrădată din Bulgaria. Aceasta are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

androv .

„Am avut așa, un oarecare șoc în momentul în care am văzut că trebuie să stau de vorbă cu ea prin acel geam, sau dispozitiv de protecție, cum îl numesc ei, pentru că m-am gândit că la un moment dat va fi nevoie să ajung și cu copilul acolo și vom trebui să facem cam același lucru”, a declarat acesta.