fbpx

Incendiu puternic în Capitală. Pompierii au intervenit de urgență (Video)

Autor:

Data:

Un incendiu a izbucnit, marți seara, în Sectorul 1 din București, într-o zonă locuită de VIP-uri, în apropierea Parcului Herăstrău. Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență. Din primele informații se pare că focul a izbucnit la un penthouse de 80 de mp.

Incendiu puternic într-o zonă locuită de VIP-uri

Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului. Se pare că focul a izbucnit la un penthouse de 80 de metri pătrați de pe Șoseaua Nordului din București. Misiunea pompierilor este îngreunată pentru că străduțele sunt înguste, iar mașinile salvatorilor nu pot ajunge lângă blocul incendiat. Din fericire nu sunt victime, după cum au anunțat pompierii de la ISUBIF.

 “Dispozitivul a fost suplimentat. Actioneaza 11 autosp de stingere. Suprafata afectata estimata este de 600 mp. Nu sunt persoane ranite. Se actioneaza pe 2 laturi ale cladirii, s-a patruns in interior. Strada este ingustata de autoturismele stationate”, anunță ISUBIF.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F3297819677169538%2F&show_text=false&width=269&t=0

Sunt voci care susțin că au existat nereguli în momentul în care s-a făcut construcția imobilului și că în bloc nu există stingătoare, iar pereții ar fi – de carton.

ISU București despre incendiul de pe Șoseaua Nordului: Este o ardere foarte intensă

Clădirea afectată este fostul hotel Persepolis, care a fost transformat în bloc de locuințe, actualul Complex Persepolis-Palladin. Alimentarea cu energie electrică a blocului a fost oprită.

“Suprafața estimată în urmă cu scurt timp era de 80 de metri patrați. Informațiile transmise de comandantul intervenției ne arată că, cel puțin până în acest moment, nu sunt victime. Este o ardere foarte intensă. Există și posibilități de propagare a incendiului la un alt imobil de locuit, aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul de resurse să crească”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F515583020393445%2F&show_text=false&width=269&t=0

Potrivit pompierilor, au fost luate măsurile pentru stingerea incendiului, dar și pentru evacuarea persoanelor de la parter către partea superioară.  ISU București transmite că în funcție de modul de manifestare al incendiului, se pot lua măsuri și pentru evacuarea preventivă a locatarilor din imobilul expus acestui risc.