fbpx

Gheorghe Turda s-a simțit umilit la Paris. Ce a pățit artistul la restaurantul în care trebuia să cânte

Artistul popular Gheorghe Turda s-a confruntat cu o situație jenantă, considerând că a fost umilit la restaurantul din Paris în care trebuia să cânte. Acesta a constatat că momentul lui artistic se suprapunea cu un botez al unor basarabeni și a fost deranjat de muzica rusească. De remarcat că Gheorghe Turda a avut parte de o situație similară și anul trecut, tot la Paris. Cu toate acestea, el spune că revine cu plăcere oricând în capitala Franței.

Gheorghe Turda s-a confruntat cu o situația mai puțin plăcută în Franța, unde a fost invitat să cânte la Nantes și la Paris. Dacă la Nantes, totul a decurs foarte bine, în capitala Franței a avut parte de un incident care l-a deranjat într-atât încât a ieșit din restaurant.

Recent, artistul popular a plecat în Franța pentru a cânta la Nantes și la Paris, alături de finii lui de cununie, artiștii Lorraine și Marian Baicu. Dacă în primul oraș, celebrul interpret de muzică populară a cântat în localul finilor săi, la Paris, cei trei artiști au întâmpinat o situație neobișnuită. Aceștia au fost puși într-o situație delicată de către patronul unui local. Mai mult, și anul trecut, Gheorghe Turda a întâmpinat o situație similară.

Gheorghe Turda s-a simțit umilit la Paris
Gheorghe Turda s-a supărat pe organizatorul unui restaurant, care a suprapus două evenimente în localul din Paris în care trebuia să cânte. Când a văzut ce se întâmplă, celebrul interpret de muzică populară a ieșit pur și simplu din restaurant, alături de finii săi, Lorraine și Marian Baicu. De supărare, ei au încercat să își facă o seară frumoasă și au plecat să petreacă pe cinste la un alt restaurant cu specific românesc din Paris, aproape de Turnul Eiffel.

„S-a suprapus un botez de basarabeni și când ne-au primit la restaurant… Au început cu muzica rusească și ne-am enervat efectiv, eu și oșenii mei. Și ne-am retras. Am plecat cu Marian și Luminița la un alt restaurant, la «Doina», sub Turnul Eiffel. Acolo am petrecut o seară românească ca în povești”, a declarat Gheorghe Turda.

Interpretul de muzică populară susține că și finii lui s-au supărat foarte tare, în special Marian Baicu, pentru situația întâmpinată la Paris. Totuși, în final au acceptat să refacă „trupa” în același loc, pentru luna octombrie a acestui an.

„Și Marian s-a supărat foarte tare pe situația creată la restaurantul din Paris în care trebuia să cântăm… Dar eu am zis că e mai bine să rezolvăm cu pace. Așa încât ne-am înțeles ca pe data de 28 octombrie să refacem trupa în același local, unde voi fi invitat de onoare. Voi cânta pentru toți românii din Paris și din împrejurimi, care vin să ne vadă”, a mai declarat Gheorghe Turda

Gheorghe Turda a mai întâmpinat o situație similară și anul trecut, tot la Paris, unde a luat o țeapă de zile mari. Un organizator avea să îl pună și atunci într-o situație dificilă, însă artistul revine cu drag la Paris, de câte ori este invitat, fiind unul dintre orașele sale preferate.

Gheorghe Turda s-a certat cu Mioara Velicu
Recent, cântărețul Gheorghe Turda a avut discuții cu fosta lui colegă de la Ansamblul Ciocârlia, Mioara Velicu, care a spus că a ieșit la pensie mai repede din cauza lui. Celebrul interpret de muzică populară i-a dat replica și a numit-o „mincinoasă” pe colega lui de breaslă, după ce, în emisiune la Denise Rifai, Mioara Velicu a declarat că pe Gheorghe Turda l-au interesat doar gradele.

„Pentru el au contat foarte mult gradele, voia să îi spunem dl colonel. (…) Este un subiect despre care nu aș vrea să vorbesc, pentru că niciodată nu am făcut, altfel făceam telenovelă la televizor. Nu am vrut să pomenesc de lucrul ăsta. (…) Nu am mai putut rezista să stau acolo, deși el acum a spus că eu m-am dus și m-am rugat de el să mă angajeze din nou. Nu aș fi făcut sub nicio formă acest lucru, este o minciună de-a lui. (…)

Mă adusese într-o stare ca să plec eu fără să îmi spună: pleacă! Am ajuns într-o stare foarte gravă și noroc de bărbatul meu care tot timpul mi-a dat o liniște sufletească. Am mers la Ansamblu Burnașul, la Liviu Vasilică, și mi-a fost foarte bine, de acolo am ieșit la pensie”, a povestit Mioara Velicu în emisiunea lui Denise Rifai.

De menționat că Gheorghe Turda a fost căsătorit cu balerina Elisabeta, care a murit în anul 2009 de leucemie. Dansatoarea i-a făcut lui Turda două fete, pe Anca și Voichița, de la care are nepoți.