fbpx

Guvernul anunță pensii mai mari. Cât va fi pensia minimă începând cu data de 1 ianuarie 2023

Guvernul anunță pensii mai mari, deoarece Legea Pensiilor urmează să fie modificată. De la 1 ianuarie 2023, pensionarii urmează să primească mai mulți bani, după ce li se promisese o mărire a veniturilor chiar din toamna aceasta.

Guvernul a anunțat pensii mai mari începând cu data de 1 ianuarie 2023. Legea Pensiilor va suferi mai multe modificări și peste cinci milioane de pensionari vor primi mai mulți bani de anul viitor.

Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, Guvernul și-a luat angajamentul de a modifica Legea Pensiilor în beneficiul seniorilor. În momentul de față, pensia media este de aproximativ 1.600 de lei, în timp ce peste 1,25 milioane de pensionari au pensie de doar 1.000 de lei.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunțat că majorarea pensiilor va veni ca o compensație pentru pierderea puterii de cumpărare a românilor.

Mai mult decât atât, ministrul a precizat faptul că pensiile până în 2.000 de lei nu vor fi impozitate.

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus Adrian Câciu, conform romaniatv.net.

„În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită.

Am analizat toate PNRR-uri din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale.

Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a precizat și Marius Budăi, potrivit antena3.ro.

În aceste momente, pensioarii se pregătesc pentru a intra în posesia celei de-a doua tranșe de bani ce va fi virată pe voucherele sociale.

În a doua tranșă, vor fi incluse încă 150.000 de persoane, iar, până pe data de 8 septembrie, toate cardurile sociale ar trebui să fie reîncărcate.