fbpx

Ministrul Muncii, anunt de ultim moment despre pensii

Marius Budai, ministrul Muncii, a anuntat joi, ca majorarea pensiilor in functie de rata inflatiei va avea loc de la 1 ianuarie 2023, dar ca rata inflatiei luata in calcul va fi cea din 2021, care era mult mai mica decat cea de acum, care este de 15,1%.

„Chestiunea este un pic mai complicata din punct de vedere tehnic, dar noi vom face mai mult decat spune legea. Si aici, cand se va lua decizia in coalitie, este atributul liderilor coalitiei sa anunte. Eu va spun doar legal. Daca ar fi sa dam doar rata inflatiei, rata inflatiei pentru anul 2022 o sa o cunoastem abia la sfarsitul primului trimestru din 2023, de aia in Legea 263, legea pensiilor, se spune ca se merge pe o rata a inflatiei din anul 2021, care era mult mai mica decat ce este acum……Nu vreau sa intru in cifre, pentru ca nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mica”,a spus Marius Budai la Antena 3.

Rata inflatiei este in acest moment, de 15%, iar inflatia din 2021, la care s-a referit ministrul PSD al muncii, a fost de 5,1%, potrivit Institutului National de Statistica.

Budai a tinut sa aminteasca faptul ca „de cate ori a fost PSD la guvernare nu s-a pus niciodata problema unor masuri de austeritate, de inghetare de venituri”, insa a subliniat ca in aceasta perioada se pune problema „apararii puterea de cumparare”, cata vreme inainte problema se punea in termenii cresterii puterii de cumparare.