fbpx

Se încălzește de săptămâna viitoare, însă am putea avea o vreme de poveste de Crăciun. Ce spun meteorologii

Luna decembrie a început cu frig, cu lapoviţă şi ninsoare în sudul şi în estul ţării, inclusiv la munte, dar cu vreme plăcută în Ardeal. Săptămâna viitoare însă, temperaturile vor creşte uşor peste cele normale şi prin sud, iar precipitaţiile vor fi frecvente în jumătatea de vest a ţării.

Atmosfera se va menţine asemănătoare şi la mijlocul lunii decembrie. Temperaturile cele mai scăzute vor fi în Moldova, în timp ce locuitorii din restul ţării vor avra parte de valori plăcute. În privinţa ploilor, acestea vor fi frecvente în vestul ţării, iar de ninsori putem vorbi doar pe la munte.

Șase mari de ninsoare de Crăciun

Săptămâna Crăciunului va aduce temperaturi apropiate de cele normale, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mai treacă de 7 grade Celsius nicăieri în ţară. Şi precipitaţiile vor cădea în cantităţi normale, aşa că sunt mari şanse ca Moş Crăciun să vină cu sania la cei mai mulţi dintre noi.

Apoi, până în primele zile ale anului 2023, vremea se va încălzi din nou în toate regiunile ţării. Prin urmare, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie şi doar pe la munte vor fi şanse mai mari de lapoviţă şi ninsoare.