fbpx

Oana Roman a facut anuntul

Mioara Roman se confruntă în ultimii ani cu probleme serioase de sănătate, motiv pentru care fiicele sale au ales să o
interneze într-o clinică de specialitate.
Cea care transmite mereu informații despre starea acesteia în mediul public este Oana Roman, dornică să-i țină la curent pe oameni cu ceea ce se întâmplă cu mama sa.
A vorbit recent despre tratamentele pe care le primește fosta soție a lui Petre Roman la clinică, dar și despre timpul pe care îl petrece împreună alături de aceasta.
Mioara Roman a primit un diagnostic dificil în urmă cu câțiva ani de la medicii săi.
Este vorba de Parkinson, o afecțiune a sistemului nervos care nu are tratament. Sunt afectate funcțiile motorii ale corpului, ceea ce înseamnă că persoanele care se luptă cu această boală au dificultăți în ceea ce privește deplasarea, efectuarea sarcinilor simple și chiar vorbitul.
Pentru fosta soție a lui Petre Roman, ultimul an a fost unul foarte dificil. Deoarece afecțiunea de care suferă a avansat, fiicele sale au decis că cea mai bună opțiune pentru ea este internarea într-o clinică de specialitate. Este vorba de un complex de lux, care oferă condiții extraordinare și asistență medicală permanentă pacienților săi.
Oana Roman, noi mărturisiri despre starea de sănătate a Mioarei Roman: „Nu-și mai poate folosi deloc mâna..”
Oana Roman a mărturisit în repetate rânduri că-i este foarte greu să-și vadă mama în această situație, mai ales că până nu de mult aceasta locuia alături de ea și de Marius Elisei.
Știe însă că acasă nu ar fi avut timpul și resursele necesare să o îngrijească corespunzător, așadar internarea la clinică a fost cea mai bună opțiune.
„Din păcate, bătrânețea nu iartă pe nimeni. Eu sunt foarte împăcată cu faptul că știu că mama primește cele mai bune îngrijiri posibile având în vedere starea ei de sănătate.(…)
Ea are nevoie zilnic și în permanență de îngrijire, de monitorizare, de diverse proceduri și tratamente kinetoterapeutice, masaj, medicamente și altele.”, a dezvăluit Oana Roman.
Tratamentele de care Mioara Roman are nevoie trebuie efectuate în permanență și implică atât medicamente, cât și proceduri fizice.
Boala i-a afectat una dintre mâini, pe care nu o mai putea folosi, însă ședințele de kinetoterapie au ajutat-o să-și recapete dexteritatea.
„Timp de 10 zile în fiecare lună face un tratament cu perfuzii. Trebuie să facă kinetoterapie și masaj în fiecare zi pentru că are o pareză la o mână pe care nu și-o mai poate folosi deloc.
Și pentru că nu-și mai poate folosi deloc mâna trebuie să fie ajutată, practic în toate activitățile pe care le face.”, a mai adăugat vedeta.