fbpx

Pandemia de coronavirus se apropie de final. Șeful OMS: Sfârșitul este la vedere

După aproape trei ani în care omenirea a luptat cu nemilosul virus Covid-19, se pare că vești bune vin chiar din partea șefului OMS. Se va termina pandemia?

„ Lumea nu a fost niciodată într-o situație mai bună pentru a pune capăt pandemiei COVID-19, spune șeful OMS ”,
Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Finalul Covid-19
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei COVID-19 și a îndemnat națiunile să își continue eforturile împotriva coronavirusului.

” Nu am ajuns încă acolo. Dar sfârșitul este la vedere”, a declarat Tedros, conform Reuters.

China, acuzată că înfometează populația din cauza lockdown-urilor
Pandemia de coronavirus nu pare să ia sfârșit în China, astfel că zeci de milioane de oameni se află din nou în lockdown în cel puțin 30 de regiuni din țară. Ce este și mai grav e că în unele zone, locuitorii se plâng că nu mai au mâncare și produse esențiale supraviețuirii.

„ Au trecut deja 15 zile, am rămas fără făină, fără orez, fără ouă. De mai multe zile am rămas fără lapte pentru copii ”, spune unul dintre locuitorii din vestul regiunii Xinjiang.

Autoritățile chineze încearcă să prevină prin aceste lockdown-uri apariția unor focare de Covid-19.

Politica „Zero Covid” a Chinei a însemnat lockdown-uri draconice în orașe și regiuni cu milioane și zeci de milioane de locuitori.