fbpx

Pensiile românilor cresc de la 1 ianuarie 2023. Ce spun guvernanții

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023, anunțul a venit de la Guvern. Legea pensiilor urmează să fie modificată, iar de la începutul anului viitor, se anunţă o majorare.

Se recalculează pensiile din România, iar guvernații au vești bune. La sfârșitul anului 2022, legea va trebuie să fie gata, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Muncii, zilele trecute.
Marius Budăi a declarat că este nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem, „pentru că eu nu cred ca cineva se gândea să rezolve inechitățile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalți, eu nu cred că se poate aşa.”

Ce pensii vor avea românii de la anul
În țara noastră există peste cinci milioane de pensionari, iar o mare dintre aceștia sunt nevoiți să se descurce cu venituri extrem de mici. Pensia medie se învârte pe la pragul de 1.600 de lei, în timp ce un sfert dintre pensionari sunt nevoiți să se descurce cu venituri de 1.000 de lei pe lună.

„Cu siguranţă, pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor crește, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcționează în acest an.

Dar, cu siguranţă, o creștere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu, scrie romaniatv.net.

Continuarea pe stirilekanald.ro