fbpx

Rețeta celor mai buni castraveți murați. Trucul gospodinelor pricepute

Autor:

Data:

Odată ce vara este pe sfârșite, gospodinele nu mai contenesc cu treabă pentru a pune pe rafturile din cămară cele mai bune murături. Pe lângă, zacuscăbuliongogonele și alte legume murate, castraveții murați își au locul pe cinste pe raftul din cămara oricărei gospodine.

Însă nu mulți sunt cei care cunosc secretul celor mai buni castraveți murați.

Secretul oricărui borcan de murături constă în calitatea legumelor alese.

Astfel, pentru a avea parte de murături cât mai bune și care să reziste cât mai mult timp, trebuie să alegem cu grijă legumele. În cazul castraveților murați avem nevoie de o coajă crocantă. Nu toți castraveții pe care îi găsim fie în grădină, fie în piață sau la supermarket sunt potriviți pentru a fi băgați la borcan. Cea mai importantă regulă în a alege castraveții care urmează să fie puși în borcan este ca aceștia și fie mici și fermi.

Nu alegeți castraveți mari și moi deoarece murăturile vor fi la rândul lor tot moi.

Există diferite soiuri de castraveți. Cei care trebuie folosiți la murături sunt castraveții scurți în lungime și mai tari decât legumele clasice.

De asemenea, castraveții murați trebuie puși la borcane imediat după ce au fost culeși. Nu așteptați ca aceștia să se înmoaie.

În cazul în care nu puteți pune castraveții la murat imediat, lăsați-i scufundați într-un vas cu apă cu gheață, în frigider, cel puțin 30 de minute înainte de a-i pune în conservă. Această tehnică îi va ajuta să se mențină tari.

Nu uitați să îndepărtați și părțile inferioare ale castraveților înainte de a-i pune la borcan. Florile trebuiesc tăiate deoarece conțin enzime care pot face castraveții să se înmoie în borcane. Totodată, le oferă un gust amar.

Pentru a beneficia de un gust cât mai bun al castraveților murați, îi puteți introduce în lapte ușor sărat. Astfel veți îndepărta gustul de amărăciune.

Nu uitați nici de pregătirea borcanelor. Puteți pune câte o frunză de stejar sau una de struguri pentru ca legumele să-și păstreze coaja crocantă. Dacă nu aveți la îndemână niciuna dintre acestea, puteți adăuga o jumătate de linguriță de ceai negru vrac în fiecare borcan cu castraveți.