fbpx

Românii rămân fără curent! Probleme mari la termocentrală

Peste un milion de români riscă să rămână fără curent electric zilele următoare. Autoritățile au făcut un avertisment important, pe care nimeni nu trebuie să îl ignore. Sunt probleme mari la una dintre cele mai importante termocentrale, motiv pentru care electricitatea ar putea avea probleme.

România rămâne fără electricitate
Se tot vorbește despre o întrerupere a curentului electric și se pare că acest eveniment este tot mai aproape. Una dintre cele mai cunoscute termocentrale ale probleme mari, iar magistrații au luat măsuri în acest sens. Decizia nu este definitivă, dar tot mai aproape de a fi pusă în aplicare, pentru că neregulile ar fi mari.

Mai exact, de mai bine de o lună, cea mai mare carieră de cărbune din ţară nu mai funcționează și nu mai prelucrează nimic. Este vorbele despre cea de la Roşia, din judeţul Gorj. Tribunalul Bucureşti a decis că nu își mai poate desfășura activitatea până se lămureşte situaţia avizului de mediu.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis că situația va fi lămurită pe 15 septembrie, de când electricitatea ar putea fi întreruptă pentru mai bine de un milion de români.

“Lipsa cărbunelui care se dă din cariera Roşia înseamnă alimentarea a circa un milion de gospodării cu energie electrică”, a declarat Daniel Burlan, director general.

Cariera roșie alimenta peste un milion de gospodării, care ar putea ajunge în beznă într-o lună. Cei de la Complexul Energetic Oltenia, care au în subordine cariera de la Roşia, au cerut recurs, dar judecătorii nu au considerat această situație ca fiind una urgentă.

Sindicatele spun că situația este una dificilă, care provoacă multe complicații. Cariera este în pericol prin nefuncționalitate si la fel si toate utilajele. De asemenea, zona este una sensibilă, predispusă la mari alunecări de teren.