fbpx

Trei români au murit în Bulgaria. Imagini cu un puternic impact emoțional

Patru persoane şi-au găsit sfârşitul, noaptea trecută, pe o şosea din Bulgaria, după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un grav accident de circulaţie. Trei cetăţeni români au murit şi alte nouă persoane au fost rănite.

Tragedia a avut loc in jurul ore 01:30 in regiunea Veliko Tarnovo. La bordul autocarului se aflau 25 de pasageri dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.
În maşină se aflau 26 de oameni care se întorceau din vacanţă. 19 dintre ei sunt români, restul turci.

Toți cei cinci români răniți în accident au fost aduși în țară cu elicopterele SMURD, iar alți 10 cetățeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tărnovo, dar nevătămați, au ajuns în țară sâmbătă seara fiind transportați cu un alt autocar al aceleași firme de transport, a
informat Ministerul Afacerilor Externe.
De asemenea, cinci români răniţi au fost transportaţi la spitalele din ţara noastră.

Victimele care au fost transportate în România sunt conştiente şi au fost evaluate de medici care urmează să se stabilească dacă se impun intervenţii chirugicale. Este vorba despre trei femei de 34, 36 şi 54 de ani şi doi bărbaţi 37 şi 59 de ani.
Prima persoană preluată de elicopterul SMURD este o femeie de 36 de ani cu multiple traumatisme.

Persoanele rănite au mai multe traumatisme la nivelul capului, al bazinului, al coloanei şi al picioarelor, dar şi hemoragii interne. Pacienţii au fost aduşi aici pe rând în funcţie de gravitatea rănilor, în starea cea mai gravă se află femeia de 36 de ani.

Accident rutier grav în Bulgaria

Autocarul a lovit o mașină parcată pe marginea drumului, după care s-a izbit de copaci. Potrivit presei bulgare, pasagerii din mașina parcată tocmai ieșiseră din aceasta, astfel că au supraviețuit. In urma impactului însă, aproape nimic nu a mai rămas întreg din autocar. Martorii de la fata locului s-au îngrozit de cele văzute si au scos telefoanele pentru a filma scena cumplita: parbrizul si plafonul automobilului au fost complet distruse, scaunele strivite.

După ce au fost scoși din fiarele contorsionate 9 turiști au fost internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. In urma tragicului eveniment 3 romani au fost declarați decedați.

Echipa medicală din România a hotărât transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București- Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Primul elicopter a aterizat astăzi la 14:52.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o postare pe rețelele de socializare in care a precizat ca instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor românilor indiferent unde s-ar afla si a transmis condoleanțe celor 3 familii.

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria.Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune!”, a declarat Nicolae Ciucă.

In urma ultimelor informații se pare ca șoferul autocarului ar fi adormit la volan însă o ancheta este in plina desfășurare, iar cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autoritățile bulgare.