fbpx

Un al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Giurgiu

Este al doilea caz de pestă porcină confirmat în ultimele trei zile. Alte peste 100 de cazuri sunt active la mistreţi pe fondurile de vânătoare din județul Giurgiu.

A fost interzisă comercializarea înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi produselor din carne de porc provenite din zonele de restricţie.

Un al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Giurgiu
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu a trasnmis că cel de-al doilea caz a fost confirmat într-o exploataţie nonprofesională din comunea Băneasa.

A fost stabilită o zonă de protecție pe raza localităţilor Băneasa şi Pietrele şi o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minimum 10 kilometri, care include şi zona de protecţie, pe raza localităţilor: Braniştea, Gostinu, Puieni, Vlad Tepes, Plopsoru, Daita, Frasinu, Sfântu Gheorghe.

Interdicțiile impuse nu vor fi aplicate tranzitului porcilor pe şosea sau pe calea ferată dacă tranzitul se face fără descărcare sau oprire.

Nici un animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără o autorizație
Primul caz a fost identificat miercuri, într-o gospodărie din comuna Clejani.

DSVSA interzice comercializarea, înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi produselor din carne de porc provenite din zonele de restricţie.