fbpx

Un fenomen natural rar întâlnit a fost descoperit în România și va cuprinde toată țara. Șocați, oamenii au sunat la 112

Un nor de praf și umezeală a stârnit nedumerire printre locuitorii din județele din estul țării. La Botoșani, oamenii au sunat la 112 ca să reclame o posibilă poluare.

Numai că autoritățile au infirmat ipoteză și au ajuns la concluzia că este vorba despre un fenomen natural.

Norul dens s-a întins ca o peliculă marți după-amiază și seara în județele din estul ţării. La Botoșani, oamenii au sunat la 112, temându-se de o poluare industrială masivă.

Comisarii de mediu au verificat situația, şi au spus că este vorba despre un fenomen natural rar întâlnit. Pe fond de umezeală și praf, la altitudine joasă s-a format un nor de ceață densă.

Fenomenul văzut în județele din estul României „este cauzat de secetă”
Cristiana Kashyap, comisar șef Garda de Mediu Botoșani: „O circulație a maselor de aer dinspre est, legate de fenomenul de secetă pe care l-am înregistrat de-a lungul ultimelor luni”.

Norul a fost observat și în Iași, Bacău și Vaslui. În cartierul Copou din Iași, de exemplu, consistența norului semăna chiar cu o ninsoare. Iar într-o comună învecinată Iașiului, unde primăria a făcut dezinsecția străzilor, din cauza norului ciudat, soluția nu a mai urcat în atmosferă, ci a rămas spre sol.

Norul de praf „se va răspândi peste toată România”
Profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a urmărit fenomenul azi-noapte pe străzile din Iași.

Silviu Gurlui: „E o senzație de alergie a ceea ce se află în atmosferă. Un nor de praf în amestec cu umiditatea din atmosferă a creat o situație de disconfort major. Se pare că acest nor de praf se va răspândi peste toată România, dar se va dispersa și efectele se vor diminua foarte mult, odată ce vor traversa România.”

Potrivit specialiștilor, norul va fi purtat astăzi spre Vestul țării.

Sursa: StirilePROTV