fbpx

Un șofer care s-a întors din Germania, infectat cu variola maimuței

Șoferul se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Acesta abia se întorsese din Germania.

Șoferul, abia întors din străinătate, a fost depistat cu variola maimuței, iar acum se află izolat la spital.
Primele semne au apărut la începutul lunii, încă din momentul în care era în Germania. Acesta s-a prezentat la o unitate medicală cu dureri musculare, febră și leziuni apărute pe tot corpul.

Bărbatul a fost testat, iar rezultatul i-a venit în momentul în care a intrat în România. Starea bărbatului este una bună, din spusele autorităților.

Ungaria a raportat 42 de cazuri de variola maimuței
Ungaria a raportat până în prezent 42 de cazuri de infectări cu variola maimuței.
Toți pacienții sunt de sex masculin. Cel mai tânăr are 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 50 de ani.
Ultimul caz de variola maimuței din Majoritatea pacienților nu necesită spitalizare, fiind izolați la domiciliu.

California declară stare de urgență din cauza răspândirii variolei maimuței
Gavin Newsom, guvernatorul statului California, a anunțat luni stare de urgenţă în statul american ca urmare a răspândirii virusului variolei maimuţei, pentru a „consolida eforturile de vaccinare ale statului”, transmite marţi DPA/TCA.

„California acţionează de urgenţă la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, prin mobilizarea testelor noastre robuste, monitorizarea contacţilor şi prin parteneriatele comunitare consolidate în timpul pandemiei pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă”, a declarat Gavin Newsom, citat într-un comunicat.