fbpx

Trucul genial cu folie de aluminiu pentru reducerea consumului la gaze – Vei avea o factură mult mai mică

Pe timpul iernii, românii fac tot posibilul pentru a reduce, cât se poate de mult, consumul de gaze și, implicit, factura ce-i îngrijorează pe toți. Mai ales acum, când inflația a crescut, iar prețurile utilităților au sărit cu câteva cifre în plus. Gospodinele au găsit trucul genial datorită căruia nu va mai trebui să te îngrijorezi de suma de plată ce vine la sfârșit de lună. Cum economisești bani folosind folia de aluminiu.

Cum reduci consumul la gaze cu folia de aluminiu

Iarna și-a intrat total în drepturi, iar termometrele demonstrează acest lucru. Românii se adăpostesc de frig în intimitatea propriului cămin, acolo unde petrec timp alături de familie și prieteni, la un film bun, o băutură caldă și cu picioarele lipite de calorifer sau radiator.

Problemele de termoficare au dispărut, iar cheltuielile care apar pentru norocoșii ce dețin centrală, în apartament sau casă, sunt extrem de crescute. Din acest motiv, românii fac tot posibilul pentru a găsi soluții de economisire a banilor.

Un truc genial care te ajută în acest sens este punerea unei folii de aluminiu în spatele caloriferului, în anotimpul geros. Deși este folosită numai în bucătărie, folia de aluminiu poate avea întrebuințări multiple. Iată cum poți reduce factura la gaze, prin acest secret.

Folia de aluminiu ajută la conservarea căldurii în interiorul camerei, lucru esențial pe timp de iarnă. Această tehnică inedită îți garantează faptul că apartamentul tău va fi călduros pentru mai multe săptămâni la rând.

Explicația este extrem de simplă. Căldura din cameră se pierde mult mai ușor, atunci când vorbim de caloriferele poziționate pe un perete exterior al locuinței. Acesta este motivul pentru care este recomandat să punem folie de aluminiu în spatele caloriferului. În acest fel, căldura nu se va risipi.

Cum aerisești, corect, caloriferele pe timp de iarnă

Chiar dacă pui în practică lipirea foliei de aluminiu în spatele caloriferelor, un alt truc ideal pentru a te ajuta să ai mai multă căldură în interiorul casei este să aerisești periodic caloriferele din locuință. Deși te poți folosi de o șurubelniță, sfatul specialiștilor este să faci rost de o cheie specială de desfăcut aerisitorul.

Probabil te vei întreba de ce este atât de important să aerisim caloriferele.

Ei bine, explicația este destul de simplă. Dacă nu respectăm acest pas, atunci caloriferele se vor încălzi doar în partea de jos, partea de sus rămânând rece. Acest procedeu ne ajută să realizăm o distribuție uniformă a căldurii în elementele caloriferului și, implicit, în camerele din casă.