fbpx

Zi neagră pentru România! Pierdere imensă în lumea medicală

Din nefericire, încă o veste tristă pentru România și pentru români. S-a stins din viață un reputat medic, în nume mare care a format generații de medici. Din păcate, ne mor valorile. Anunțul trist a fost făcut de către Reprezentanții Colegiului Medicilor din România.

Zi neagră pentru țara noastră
S-a stins din viață prof. univ. dr. Carmen Ginghină, unul dintre cei mai mari medici cardiologi din țara noastră. Aceasta a fost şefa Clinicii de Cardiologie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti. S-a stins din viață marți, 2 august, la vârsta de 74 de ani.

Carmen Ginghină a condus, de asemenea, Catedra de Cardiologie a Universității de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, formând, astfel, generații de medici.

Zi neagră pentru România! Pierdere imensă în lumea medicală

Anunțul cu privire la trecerea în neființă a reputatului medic cardiolog a fost făcut de către reprezentanții Colegiului Medicilor din România, printr-un mesaj pe pagina oficială de Facebook:

Sincere condoleanţe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viaţă. Prof. univ. dr. Carmen Ginghină a îndrumat şi format, ani la rând, generaţii de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare şi dedicare, să înţeleagă cardiologia. Prof. univ. dr. Carmen Ginghină a publicat o serie de cărţi, dintre care volumul Mic tratat de cardiologie rămâne piatra de temelie în pregătirea studenţilor, au transmis aceștia.

Carmen Ginghină, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din România
rof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București. În calitate de șefă a Catedrei de Cardiologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a îndrumat și format, ani la rând, generații de medici pe care i-a ajutat să înțeleagă Cardiologia.

Zi neagră pentru România! Pierdere imensă în lumea medicală

Tot aceasta a ocupat, în perioada 2002-2005, funcția de președinte al Societății Române de Cardiologie. Deși a avut o carieră universitară strălucită și s-a bucurat de prestigiu în lumea medicală, colegii săi spun că avea o modestie exemplară și perspectivă umană asupra bolii și a bolnavului. Dumnezeu să o aibă în paza Sa!